Temaer

Nordisk ligestillingsindeks
Nordisk ligestilling følger de politiske reformer for børn og fædre i Norden. Læs her den aktuelle status med hensyn til offentlig informering, forældreorlov 

Nordisk lovgivning
Familielovgivningen bygger historisk på en forælder, men børn og forældre lever med fælles forældreskab i samfundet.

Europarådet
Europarådet har vedtaget en resolution med fokus på lige muligheder og fælles forældreskab. Den indeholder 12 anbefalinger til lovgivningen. 


Digital post
Hvis vi ikke engang kan sende gratis digital post om børn til begge forældre. Hvor mange andre steder tror vi så det går galt i Norden? 

Fælles forældreskab
Vi lever i en verden med fuld information og nye muligheder. Det er en realitet, som vi må lære at leve med på jobbet og i familielivet.

Kønsdiskrimination
Kønsdiskrimination er psykisk vold. Se et webinar og deltag i forældre undersøgelsen om kønsdiskrimination mod børn og fædre.  


Nordisk forskning
Nordisk ligestilling samler forskning om børns sundhed i det moderne familieliv og deltager i internationale konferencer og workshops.  

Nordisk statistik
De færreste ved at mange familieundersøgelser og statistikker bygger på udsagn af den ene forælder af rent historiske og kulturelle årsager. 

Nordisk finansiering
Der er i Norden markant forskel på statslige tilskud til kvinde og mandeorganisationer med betydning for støtte, statistik og lovgivning.