Statslige tilskud


Der er i Norden markant forskel på de statslige tilskud til mor og barn samt kvinde organisationer og projekter ved sammenligning med far og barn organisationer.

Det har naturligvis betydning for den forebyggelse og støtte, som sker i hverdagen for skatteborgernes penge såvel som statistik og lovgivningen. 

Statsrevisionen i Danmark har derudover fundet 5.3 milliarder kroner i sociale puljer fordelt i 675 puljer, hvoraf de 300 puljer var "hemmelige puljer", som kun udvalgte organisationer kunne søge. 

Da Foreningen Far bad om aktindsigt i puljerne fik man ikke svar og foretog orientering til politiet. Der blev kort efter fundet over 100 mio. kr. som en medarbejder selv har taget uden nogen form for velfungerende kontrol i det statslige tilskudssystem.

Da de nordiske børn og fædre organisationer anmodede Nordisk Ligestillingsfond under Nordisk Ministerråd om aktindsigt blev det opdaget at to kvinder reelt alene havde tildelt de statslige tilskud.

Kendte kvindeorganisationer fik højere point i ansøgningerne som et mønster og fonden kunne ikke oplyse, hvordan pointene var blevet specifikt tildelt for skatteborgernes penge.  

Her er en sammenligning af årsregnskaberne i forhold til offentlige tilskud for de 3 største mor og barn / kvinde organisationer i Danmark med den største far og barn organisation.

Naturligvis skal der være en ligeværdig støtte i forhold til offentlige tilskud, da det har betydning for støtte af borgerne, statistik og lovgivningen.